Fårhagen

I morse var det upp tidigt och åka till Öknaskolan för att hälsa på lammen igen. Jag, Alex och Evvi hoppade in i bilen och åkte för att möte upp Susanne och hundarna.

Lammen och fåren har lämnat fårhuset nu och går fritt i fårhagen, eller fårhagarna då vi fick starta besöket med att få in dem i rätt hage. Vilket var extra kul att få se en fårhund göra sitt jobb. Helt klart imponerande, Susanne gav korta kommandon och hunden samlade ihop dem direkt från rätt håll och i rätt riktning. Helt otroligt!

Nu kommer de i alla fall att hålla sig ute över sommaren och det verkar inte gå någon nöd på dem!

Lammen i hagen Lammen i hagen Lammen i hagen Lammen i hagen

Vi hängde mest i hage och klappade lammen. De små som förlorat sin mamma veckan efter lamningen kommer som vanligt direkt och söker uppmärksamhet. Mycket för att de är mest vana med kontakt få de blivit flaskmatade. Men det finns värre saker än att sitta i hagen, i solen, med lammen som lade sig tillrätta och somnade.

Lammen i hagen

Lammen i hagen      Lammen i hagen

De verkar i alla fall ha de bra i hagen, nu på förmiddagen vilade de flesta och inget verkade störa dem. Rent generellt kändes det som om de inte var lika intresserade av att umgås i hagen till skillnad från fårhuset när jag hade 10 lamm i knät direkt. 1401 och 1402 hängde mest med mamma 01122 och baggen 13040. De växer sig i alla fall större och börjar bli ordentligt små lamm. De växer fort men är fortfarande lika söta!

Lammen i hagen

Men om man är liten och inte orkar hålla fokus på lammen (som verkade vara lite läskiga idag) går det lika bra att studera spindelnät i stubbarna eller släpa omkring på pinnar. Men lite klappande blev det för Alex också.

Lammen i hagen  Lammen i hagen   Lammen i hagen   Lammen i hagen