Om När Lammet Tystnar

När lammet tystnar är startad för att kunna följa hela livscykeln hos ett lamm från det att baggen (i vårt fall 13040) träffar tackorna, dräktighetsperioden, födsel, uppväxt, slakt och tillagning.

Dessutom tycker jag det är intressant att se hur jag själv reagerar om jag har en personligare koppling till råvaran, lammet, än att köpa den färdigförpackad i kyldisken eller få den på tallriken på en restaurang.

Jag heter Mattias och var 37 år, boende i Stockholm men uppväxt i Örsundsbro när jag startade bloggen 2013/2014.  Halva min släkt kommer från områdena kring Grillby/Lötsberga (och resten från Enköping). Det är även där jag jobbade som dräng/alltiallo på sommarloven hos morfar och mormor i tonåren men redan tidigare  hjälpte till att ta tillvara på köttet efter slakt. Men var aldrig med på själva slakten, det vill säga att jag aldrig kopplade döden med köttet vi sedan tog reda på.

Närmare råvarorna kommer man inte då tomaterna, salladen och gurkorna kom från grönsakslandet, äggen direkt från redet och potatisen från jorden (eller jordkällaren beroende på årstid) och den maten mormor Ragnhild lagade, riktig husmanskost, har helt klart satt sin prägel på hur jag ser på mat och smaker idag.

Nu är jag ingen kock själv men tycker matlagning är roligt och ska under det närmaste året gå djupare i tekniker, smaker, tillagning, utrustning, viner och allt annat som ska förbereda mig på att ta hand om lammet på rätt sätt och tillaga alla delar så det blir så gott som möjligt!

Om du har tips, råd eller kontakter kan du maila mig på mattias@narlammettystnar.se

Varma hälsningar

Mattias

Skordefest4

2 tankar kring ”Om När Lammet Tystnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *