Mer lamm på matbordet

I måndags var jag och lyssnade på Matrapporten 2014 och inget om lamm fanns med så jag ställde frågan till FoodFriends som idag svarade Pontus Dahlström att på helgen så har 0.7% av  Sveriges befolkning lamm som favoritmat.

0.7 % motsvarar 66 500 personer (räknat på en befolkning på 9.5 miljoner) vilket är en del men borde vara fler. Framförallt när Taco kommer på 3:e plats. Man kan ju göra ”Pulled Lamm” och lägga i Tacon. ”Pulled Lamm” borde dessutom kunna ta upp matchen med Pulled Pork.

(ADMIN) Det är så klart inte 665.000 utan 66.500 som det nu är rättat till ovan… tack Karin Eriksson som uppmärksammade misstaget.

Lite klent oavsett tycker jag då det finns så många goda saker man kan göra på lamm.

Jag säger – mer lamm åt folket!

2 tankar kring ”Mer lamm på matbordet

 1. karin

  Hej.
  Du har räknat fel. 0,7% är mindre än en hundradel så det blir 66 500st och alltså inte över en halv miljon som du har skrivit.
  Om det var en halv miljon så motsvarar det ungefär 5% om man utgår från 10 miljoner vilket du borde kunna med huvudräkning. Jag jobbar som mattelärare och man reagerar ju över sådant här, att folk inte har något öga för vad som är rimligt eller ej. Du kan väl inte mena att det låter rimligt att 0,7% av vår befolkning är över en halv miljon människor? Att kunna räkna procenträkning ingår i grundskolematten.

  1. Mattias (Nr 37129) Inläggsförfattare

   Hej Karin! Tack för den sköna uppläxningen! Det är helt korrekt, en punkt som landat fel men för säkerhetsskull ska jag göra en uppdatering av grundskolematten så det blir fläckfritt framledes. Ha en trevlig dag // Mattias

Kommentarer är stängda.