Matpoden del 2

Den 16:e april var jag och gästade Matpoden #101 vilket ni kan lyssna på här (välj avsnitt 101 i högra kanten och sen är det bara att lyssna.

Det är alltid kul att prata radio men då det är live kan vad som helst komma ut ur munnen oredigerat men det gick ändå bra.

Under sändningen hann vi med lite av varje och det är ett väl förberett radarpar som håller i sändningen och det märks att de har gjort 100 avsnitt.

På plats var också Andreas Blomqvist från Tryffelsvinets Vinklubb som höll i en provning av 5 olika viner som alla passade till lamm. Samt ett vitt som passade till den utprovning av olika kallrökta laxsorter som gjordes. Ett överraskande resultat måste jag säga!

Matpoden 101

Ola hade självklart förberett en lammskalle inför programmet men (lyckligtvis) glömt att såga den i delar vilket gjorde att vi inte smakade av lammhjärna just idag. Det kommer vi däremot göra i höst då Ola är den kock som kommer tillaga just lammhjärnan på 01401

 

Matpoden2

Som sig bör enligt Gotländsk tradition fick hedersgästerna smaska i sig lammögat så det var bara att gräva ut ur skallen och det satt förvånansvärt hårt fast.

Matpoden3

Sen efter lite förberedande var det dags och det smakade gott. Lins och kroppen är lite segt och har inte så mycket smak men fettet rund samt musklerna på baksidan hade fått ordentlig smak av koket och var mjällt och gott. Men det är en kamp mellan munnen och ögat då det smakar gott men är lite jobbigt att titta på innan man äter det.

Matpoden 101

Väl värd ett glas öl tycker jag!

Matpoden5