Kosläpp på Ökna

Det var helt galet igår, 3500 personer hade föranmält sig till Öknaskolans kosläpp och det gick knappt att röra sig på plats. Som tur var kom jag dit extra tidigt för att hälsa på mina lamm i lugn och ro. Eller ja, som lugnt det kan vara i ett fårhus.

Det har hänt mycket sedan jag var här senast även fast det bara är nån vecka. De första lammen börjar bli riktigt stora och mitt första, 01401, har till och med börjat få små horn. Helt galet! När jag kom dit låg baggen, tackan och de två lammen tillsammans och vilade. Lite roligt för det gör det nästan varje gång jag är där och det finns många tackor….

Efter en stund i fårhuset med lammkel och bufflande med 10430 (baggen) som börjar biffa till sig och som var extra kaxig idag. Det går inte att klia på honom hela tiden framförallt inte om han försöker stångas för att få uppmärksamhet, då måste man visa vem som är chef så det inte blir problem sen.

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Det tog tid att få alla besökare på plats och det var långa bilköer men Arla delade ut bullar och mjölk till alla som var sugna och Annie delade ut kosläppstatueringar i sin finaste gåbortklänning 🙂

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Men sedan var det dags! Jag och Affe fick lite försprång och sedan bar det av ner för backen och ut i hagen med korna hoppandes och studsandes efter. Lite småläskigt men det var inga större problem att hålla avståndet. Mycket roligt! Just det, en liten åkersork var riktigt nyfiken ock jag trodde den skulle klättra upp hos en lite kille i en barnvagn men den försvann in i gräset igen.

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Sedan var det varma kläder på och upp tillbaka till fårhuset för att berätta mer för lammen för alla barn och föräldrar som var där. Vissa av lammen och tackorna är redan ute och går men alla vågar inte ta sig ut, framförallt inte med så mycket folk som tittar och vill klappa. Det var faktiskt fullt hus på hela Öknaskolan med ponnyridning, vagnåkning, blommor, fiskdam och mycket mycket mer!

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Kosläpp på Öknaskolan Kosläpp på Öknaskolan

Tack för den här gången Öknaskolan, vi ses snart igen!

Kosläpp på Öknaskolan