GastroNord 2014

Den här veckan har varit en intensiv då det har varit en stor matmässa i Stockholm, GastroNord. Extra spännande har det så klart varit då Bocuse d´Or Europa var i Sverige och vår representant Tommy Myllymäki vann. Det är kvalet till Bocuse d´Or Lyon som är kock – VM. Om man ska jämföra det men något så är det lika stort för det gastronomiska Sverige som att hålla OS.  Ta gärna vägarna förbi Sjön i Jönköping om ni har vägarna förbi.

Här är Tommy från köket och även Prins Carl Philip som var där och hejade på:

NTL_TOMMY1 NTL_TOMMY2

Foto: Mattias Hellström

Jag är själv engagerad i en kocktävling som heter Årets Kockelev där finalen var på fredagen mellan 6 kockelever från hela Sverige. Tidningen Restaurangvärlden är arrangör. Grymt duktiga och det var en stenhård i konkurrensen om platserna. Ulrika Brydling som är tävlingsledare är en mycket engagerad kock och på plats var även Stefano Catenacci som juryordförande (som även är Hovtraktör) samt Filip Fastén som är Årets Kock och många andra.

Så här såg det ut på tävlingen och när vinnaren Olle Broström fick ta emot sitt pris

NLT_AKE2 NLT_AKE1 NLT_AKE3

Foto: Nathalie Jansson/Small Media

Det var en rolig mässa och som vanligt helt slut när det blev fredag kväll men träffat massa nya människor och företag och självklart pratat massa om När Lammet Tystnar med både politiker, företagare, kockar och alla andra som orkat stå kvar och lyssna.