Avfärd till Scan

Nu är det dags, lastbilen har kommit till Öknaskolan och lammen ska samlas ihop och åka till Scan i Linköping för att slaktas!

Tyvärr kommer jag inte få följa med mina lamm och vara med i slaktögonblicket. Det är lite blandade känslor som jag fick meddelandet i går kväll. Dels vill jag verkligen veta hur det känns och om det blir svårare att sedan tillaga och äta dem efter slakten men samtidigt är det kanske lite skönt att slippa se det.

Oavsett hade jag tänkt dokumentera det i bilder för att ni som följer bloggen skulle se hur det faktiskt gick till! Jag får återkomma med en beskrivning av det när jag pratat igen med Scan.

Fårhunden var lite hjälp på vägen ut till lastbilen och 01402 lastades först så hon stod och väntade på storebror 01402 när han kom farande uppför rampen.

Nu var de på väg och i skrivandets stund är allt redan klart. De slaktades tidigare idag och i morgon ska jag iväg och hämta köttet. Fårskinnet kommer få vänta några månader innan det är hos mig, jag har i alla fall tid att fundera på vad jag ska göra av det.

bild 1_1bild 2_1

bild 2_2bild 2_3

När lastbilen lämnade Öknaskolan har det gått nästan ett år sedan det startade och det är två rejäla lamm som är på väg till Scan.