Dagen i hagen!

Det är verkligen skönt att ta en sväng ut i fårhagen och sitta ner med flocken och vara lite social, det är som balsam för själen!

Vi passade på när solen sken och det var varmt och skönt. Jag som vanligt i mina ”fårkläder” som varit med sedan första gången. De är numera skitiga och söndertuggade men jag tror att det hjälper fåren att komma ihåg mig om jag luktar samma varje gång, eller kläderna i alla fall. Om vi är flera i hagen så kommer de i alla fall fram till mig och stannar där först så jag tror att det hjälper. Evvi var lite tjusigare klädd 🙂

Lammen i hagen Lammen i hagen

Vi slog oss ner i gräset och den första laddningen får kom fram för lite kli. Idag var de särskilt keliga och trodde jag skulle bli helt söndernosad/tuggad. De hälsade ovanligt länge och var skulle lukta överallt. En av tackorna är dessutom expert på att krafsa på en när hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet (jag tror dessutom att hennes lamm göra samma sak numera) men det slutar alltid med att hon lyckas få ner frambenet i min stövel så jag måste hjälpa henne ut. Dessutom fick vi se exakt hur lång en fårhals kan bli när det är skönt att bli kliad på den…

Lammen i hagen Lammen i hagen Lammen i hagen Lammen i hagen

Efter en liten stund insåg vi att baggen 13040 och hans gäng stod en bit bort och såg hårda ut. De höll på och tuffade sig en stund och visade exakt hur coola de var innan de försvann när jag utmanade dem lite, sen var de coola på håll. 01122 hade en mer lugn inställning till besöket och låg och spanade lite bland de andra. Hon är rätt reserverad och skyddar sina små när jag kommer, hon kanske har en föraning om var som kommer om några månader.

Lammen i hagen Lammen i hagen

Efter en stund fick jag fatt på 1401 och hälsade. Han brukar inte vara så social och håller sig också undan men idag var det annat, vi hängde en liten stund. Han börjar bli riktigt stor nu och har en redig hornutväxt som jag tror kliar lite, osäker på det. I vilket fall så kommer det bli en ordentlig stek av honom som han växer.

Lammen i hagen Lammen i hagen