Lötsberga tour

Det var ett tag sedan jag var ute i Lötsberg och hälsade på. Numera bor mina morbröder (Sven-Erik och Leif) med familjer där men när jag var liten hade mormor och morfar hand gården. Jag har trampat runt åkrarna många gånger med morfar Ingemar i jakt på flyghavre eller i ladugården för lite allmänt fix. För övrigt också här i Lötsberga Sven-Erik lärde mig köra moped. Man kan säga att han inte riktigt hade material för en motocrossåkare att arbeta med till skillnad mot mina kusiner…

Anyhow, morfar var lantbrukare!

Lantbrukare Ingemar Eriksson

Lantbrukare Ingemar Eriksson

Vi stannade till hos Morbror Sven-Erik som har några får i backen vid huset. Inte lika sociala som de på Öknaskolan och baggen är en riktigt pansarvagn. Nog för att den är oklippt men den här har jag respekt för. Pannan är platt och redo för att stångas… hårt! Det kommer lammas även här men det är några veckor fram i tiden.

Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014

Vidare till gården där nu Morbror Leif med familj bor. Min morfars farfar köpte gården 1914 men delar av boningshuset är från 1700-talet. Förutom ladugården som nu är stall, torkarna och redskapsbodar finns också ett mycket fint gårdsmuseum. Huset är den första huvudbyggnaden med inred nedervåning för familjen och drängkammaren på vinden. Helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi. Du hittar också Stinas handelsbod på gården och inredningsdetaljer, möbler och liknande.

Loetsberga tour 2014

Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014 Loetsberga tour 2014

Stina var hemma i huset och fick då även läsa en artikel om min kusin Alex som är stark som en eller två hästar.

Alex starkast i europa

Alex starkast i Europa

Vi fortsatte turnén runt bygden och sedan till Mormor Ragnhild i Enköping där det blev smörgåstårta och toscakaka. Gött!

Loetsberga tour 2014