Lördag i fårhuset

Igår sken solen och det kände som en perfekt dag att åka en sväng till fårhuset och se hur det är med de små och alla tackorna som nu börjar lamma ordentligt. Det är totalt 11 lamm just nu och fler kommer varje dag.

Nar Lammet Tystnar

01401 tycker det är toppen att spana ut över fårhuset från ryggen på mamma.

Nar Lammet Tystnar

Dag för lunch och alla tackorna vet exakt hur det går till och springer för att möta upp och komma till maten först.

Nar Lammet Tystnar

Jag satt ner en stund i buren och hängde lite så att de ska vänja sig vid mig, de vågar inte riktigt fram än och 01122 är beskyddande fortfarande. Det är bara hon som kommer fram och hälsat och blir lite kliad.

Nar Lammet Tystnar

Det börjar bli lite ont om utrymme för de som är på väg in i lamning så en tacka med lamm fick flytta in hos 01122 och det blev lite revirmarkerande. Om ett lamm från fel tacka kommer i närheten och vill åt mjölk då kommer ett bryskt avvisande. En stund var det som en bowlingbana och lammen for i alla riktningar men ingen verkade göra sig illa och det lugnade snabbt ner sig. Snart kommer de springa runt och leka.

Nar Lammet Tystnar

01402 var nyfiken men spanade på en meters avstånd.

Nar Lammet Tystnar

Den andra tackans lamm är lite större trots att de är några dagar yngre men var kaxigare. 01404 kom fram och hejade och efter en stund vågade hon bli lite kliad.

Nar Lammet Tystnar

Här är de som lammat redan i sina boxar.

Nar Lammet Tystnar

Jag hängde dessutom på Susanne för att kika i ladugården där det var mjölkning av korna på schemat. Det var inte helt enkelt först men när jag väl lyckades blev jag så här glad! Kor är för övrigt sjukt stora djur.

Nar Lammet Tystnar