Tjockare och tjockare

Det är dags för en snabb rapport från fårhuset.

Just nu är det lite stiltje men 01122 äter ordentligt och blir rundare och rundare! Snart kommer det nya bilder och vi ska titta närmare på exakt vilket foder hon får och varför.

Igår var jag på Årets Kock och träffade en man från Gotland som förhoppningsvis ska hjälpa till med att lufttorka en skinka i höst vilket blir spännande. Det finns så många olika saker man kan göra med ett lamm som inte bara innebär den klassiska lammsteken eller lammracks och jag ska i höst försöka vara så kreativ som möjligt.

I fick jag anledning att fundera lite över slakten som kommer i höst då det kommer frågor om jag inte kommer tycka det är jobbigt.  Än så länge finns det ju inget lamm på ”riktigt”. De är ju bara brus på ultraljudet  och en plan på vad som kommer hända resten av året och nu är det svårt att svara på frågan om hur det kommer kännas att vara med vid slakten. Det är en fundering jag återkommer till löpande hela vägen från 27 Mars (ungefär) när lammet kommer till världen. Den tanken behöver man ju inte ha i kyldisken, då har ju lammet redan tystnat.

Hej så länge.